Lauri Tomingas

Executive Chef de Cusine, Eesti Peakokkade Ühendus

Lauri kokanduskarjäär on tänaseks üle kahekümne aasta pikk. Sellesse aega mahub ka viis aastat välisriikides töötamise kogemust (Šotimaa, Norra, Prantsusmaa, Soome), kus omandatud uued mõtted ja kogemused panid hindama hea tooraine tõelist väärtust. Menüüsid koostades arvestab piirkondlikke eripärasid ja traditsioone ning eelistab kohalike väiketootjate toodangut.

Igapäevaselt tegeleb Lauri ettevõte Stenbocki maja ja Riigikantselei toitlustamisega ning peaministrit ja Riigikantseleid külastavate delegatsioonide toitlustamise ja vastuvõttude korraldamisega.

Varasema töökogemuse hulgas on ka kuulumine Tervise Cateringi meeskonda, Vihula mõisa peakoka ja Hilton Tallinn Park Hotelli Executive Chef positsioonid, millega on kaasnenud suur kogemus erinevate konverentside, eriürituste (sh presidendi vastuvõtud) ja pulmade toitlustuse organiseerimisel ja läbiviimisel.

Lauri kuulub alates 2006. aastast Eesti Peakokkade Ühendusse. Ta on kaasatud ka erinevatesse toidukultuuri edendavatesse ettevõtmistesse nagu Aasta Koka ja Noorkoka võistluste korraldamine. 2014. aastal tagati kümneliikmelise EPÜ meeskonnaga Berliinis Grüne Woche messi toitlustus viie tuhandele inimesele. Koostöös EAS-i, Välisministeeriumi ja Maaeluministeeriumiga on osalenud müügiedenduskava „Eesti Toit“ raames mitmetes välisprojektides (Prantsusmaa, Hiina, Taani).

Projekti „Peakokad kooli“ raames on viinud läbi mitmeid kokandustunde erinevates Eesti koolides.

Aastast 2021 Täiskasvanute koolitaja koolituse läbimise tunnistus.

 

Lauriga saab ühendust: lauri@roolikokk.ee