Suhkur

Räägime suhkrust. Me suudame maitsemeeltega eristada 5 maitset, millest üks on magusus. Mis roll on suhkrul meie toidulaual olnud läbi aegade ja kas tegu on tõesti „valge surmaga“? Koolitusel keskendume just toitumispüramiidi tipule, misosas kiputakse aga pahatihti liialdusteesse kalduma.

Koolituse eesmärkideks on:

  • Selgitada erinevaid süsivesikute tüüpe, mida toiduga tarbime
  • Rääkida erinevatest suhkrutest, sest valik tänapäeval on suur
  • Teadvustada suhkru tarbimise mõju organismile
  • Õpetada märkama suhkruid meie igapäeva toidus ja kuidas teha tarku valikuid, et suhkru tarbimine jääks normipiiresse ega mõjutaks meie kehakaalu.
  • Koolitusel osalejad saavad kaasa õppematerjalid, kus on kirjas peamised koolitusel käsitletavad teemad ja soovitused.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • Liht- ja liitsüsivesikud
  • Erinevad suhkrud: looduslikud ja sünteetilised
  • Suhkru mõju organismile üldiselt, meie tervisele
  • Veresuhkrutase- tagajärg ja mõjutaja
  • Suhkur ja emotsioonid
  • Suhkrusõltuvus
  • Toiduainetööstus, lisatud suhkrud

Koolitusmeetodid:

Loengu osa vaheldub vestluse ja aruteluga. Praktiline ülesanne teema lõpetuseks.

Koolituse tulemusena osaleja:

  • Teeb vahet liht- ja liitsüsivesikutel ning teab nende tarbimisest tulenevat toimet organismile
  • Oskab enda jaoks leida poes pakutavast sobiva magustaja
  • On teadlik mõistlikust suhkru tarbimise päevasest kogusest ning oskab seda jälgida
  • Teab suhkru mõju organismile, mis on veresuhkrutase ning kuidas see enesetunnet mõjutab
  • Oskab tajuda ära suhkru kui sõltuvuse tekitaja ning teab, kuidas seda kontrollida
  • Õpib tegema kaubanduses tarku valikuid, et vältida ülemääraseid lisasuhkruid meie toidus

    Koolitaja Kendra K Vaino