Tervislik kaasavõetav töölõuna

Väljas süües tervislike valikute tegemine tundub olevat kunst omaette- menüü võtab silme eest kirjuks. Samasuguse dilemma ees oleme, kui karbiga ise toidu tööle kaasa võtame- mida kuidas või kui palju, et toit oleks tasakaalus ja ka maitsev.

Koolituse eesmärkideks on õppida tegema häid tervist toetavaid valikuid, mis toetavad tasakaalustatud toitumise põhimõtteid nii ise toitu kaasa võttes kui väljas söömas käies.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • Toitumispüramiid päeva lõikes
  • Toitainerikas toit
  • Tervislik, tasakaalus ja mitmekesine toiduvalik kui hea enesetunde alus
  • Toiduvalikute tegemise põhimõtted ja näited

Koolitusmeetodid:

Lühikesed teooria osad vahetuvad vahetu aruteluga.  Elulised näited ja praktiline grupitöö toiduga kinnitstavad õpitut veelgi.
Koolitusel osalejad saavad kaasa kokkuvõtte koolitusel käsitletavatest teemadest ja soovitused.

Koolituse tulemusena osaleja oskab nimetada põhilisi toidugruppe ja sinna kuuluvaid toiduaineid, mis peaksid igapäevamenüüs olema esindatud ning teab orienteeruvaid soovituslikke koguseid toidugruppide lõikes. Oskab teha valikuid, mis toetavad tasakaalus ja eesmärgipärast toitumist ning teadvustab seoseid toiduvaliku mõju ja enesetunde vahel.

Koolituse maht 1-3 akadeemilist tundi

Koolitaja Kendra K Vaino